FAKRO- покривни прозорци/табакери и сгъваеми тавански стълби

fakro_cmyk

FAKRO е  лидер в индустрията на покривни прозорци,а прозорците за мансарда вече не представляват само аксесоар,те все по-често са изискване на строителния пазар, особено при строителството на нови сгради.

 

FAKRO- широка гама от продукти, които могат да направят Вашето таванско помещение/мансарда комфортно място за живеене:прозорци отваряеми на средна ос, прозорци отваряеми на средна и на горна ос, коланови прозорци, прозорци тип изход, прозорци за плосък покрив.

Аксесоарите за покривни прозорци включват венециански щори, вътрешни и външни ролетни щори, външни маркизи, мотори, системи за електрическо управление и системи за отвеждане на дим,всички видове обшивки .Основно се делят на декоративни и функционални, външни и вътрешни и включват: венециански щори – алуминиеви ламели с променящ се ъгъл спрямо равнината на прозореца;  текстилна ролетна щора в богата гама от цветове; текстилна ролетна щора с алуминиеви водачи; вътрешна щора от плисирана текстилна материя;  мрежеста стъклофазерна материя за ефективна защита от интензивно слънчево нагряване с ръчно или електрическо задвижване; мрежи против комари AMS;  лост – удължител за отваряне.

 

Соларни колектори.

Сгъваеми стълби за тавански помещения.

 Това, което  отличава  покривни прозорци FAKRO

сигурност и повишена устойчивост на проникване с взлом

Закаленото стъкло и усиления обков правят покривните прозорци FAKRO сигурни и с повишена устойчивост на проникване чрез взлом. Закаленото стъкло и усиления обков правят покривните прозорци FAKRO сигурни, с повишена устойчивост на проникване чрез взлом и имат най-малко III клас на сигурност заедно с остъкляването според стандарт EN 13049.

Прозорците FAKRO са сигурни и в позицията микро-отваряне, която позволява на потока свеж въздух до 200 м3/ч

прозорците FAKRO са сигурни и в позицията микро-отваряне, която позволява на потока свеж въздух до 200 м3/ч

Основните предимства на системата topSafe са:

– Иновационно монтираната система със специално оформен обков пречи на дървесината от напукване, изтегляне на пантите и избутване на крилото към стаята.

– Метални елементи в насрещника, усилващи затварянето.

– Допълнителен усилен метален профил в долната част на крилото, който затруднява проникването чрез взлом.

Прозорците FAKRO единствени на пазара, притежават сертификат TÜV. Покривните прозорци FAKRO са тествани по отношение на конструкцията и производството от независими експерти TÜV SÜD Product Service и маркирани с логото TÜV SÜD.

Сигурни в КАЧЕСТВТО ,затова гаранцията е:10 години  за прозорците,20 години за стъклопакета,доживотна гаранция за закалени стъкла и за устойчивост на градушки .

Устойчивост и функционалност

Целта на компанията FAKRO е да осигури най-високо качество на продуктите, които да отговорят на изискванията на клиентите в целия свят.

Универсалната система за монтаж позволява прозорците да се инсталират на греди или летви на три височини N, V, J – в зависимост от вида на покривното покритие.
Вакуумноимпрегнирания дървен материал и трайното лаково покритие гарантират ефективна защита на всички дървени елементи на прозореца.
Автоматична вентилационна система V40P *осигурява енергоспестяване и водоустойчивост 600 Ра при затворена и отворена вентилация. Вентилационните системи на другите прозорци гарантират при отворена вентилация водоустойчивост само до 250 Pa.
„Топъл“ TGI-дистанционер*ограничава топлинните мостове, намалява конденза по ръбовете на стъкло и дървените профили, което значително увеличава трайност на дървесина.
 Направляващата система на затваряне позволява по-добро напасване на уплътненията,  помага и при монтажа на прозореца, без изваждане (демонтаж) на крило.  

 

 

Решения, които други не предлагат

*Прозорец с висока ос на отваряне -новаторски решения и иновативни концепции са аспекти, които отличават продуктите FAKRO от конкурентните продукти.

Този вид прозорци са единствени на пазара и отговарят на стандарт DIN 5034-1*.
Когато се монтират на покриви с наклон от 39° до 43°, долният край на прозореца трябва да бъде на височина от пода
над 95 см, а горният край на височина минимум 220 см
 

 

 

 

 

 

 

 

* Прозорец балкон- когато прозорецът е затворен, страничните парапети се прибират в касата и не се издават над покривната повърхност по тази причина те не събират прах и не развалят естетиката на покрива. Прозорецът запазва еднакъв външен вид, когато се комбинира с други прозорци FAKRO. Също така е възможно изпълнение в комбинация с горен прозорец с висока ос на отваряне.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Димоотводен прозорец -комбинация, при която димът се отвежда през долен прозорец клапа и горен прозорец на средна ос. Това осигурява максимално ефективно отвеждане на дима и топлината при пожар. Прозорецът се характеризира с много добри технически параметри и отлична естетика.
* Покривни прозорци на горна и средна ос на отваряне PreSelect-ново поколение на прозорец =
Благодарение на иновативната система на обков при отваряне на прозорец на горна ос автоматично се блокира отварянето на средна ос и обратно, което гарантира стабилност и комфорт при употреба.Лесно и удобно обслужване благодарение на дръжка в долната част на крилото, стабилно фиксиране в две позиции, лесно превключване между двете функции – повдигане и завъртане, посредством плъзгач в рамката на прозореца – preSelect – шалтер. Fakro PreSelect са подходящи за покриви с наклон между 15° до 55°,*Сводест прозорец -нестандартно изпълнение* Прозорец ”Дует” с висока ос на отваряне и долна неотваряема част Fakro FDY-V U3 Duet proSky. Двете крила са монтирани в една обща каса. Горното крило се отваря, както при прозорците на средна ос, само че оста на въртене е изнесена над средата на прозорците. Долното крило е неотваряемо и е със стъколопакет с вътрешно ламинирано стъкло (Triplex).

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*FPP preSelect

Уникалната система на обков на прозореца с комбинирано отваряне и повдигане на крилото до ъгъл от 45 ˚, дава възможност да се инсталира в горната част на рамата вентилациона система V40P, както и монтажа на външна маркиза.

*Външна маркиза- монтира се върху прозореца, благодарение на което се използва по-широк материал и се осигурява известно разстояние между стъклото и маркизата. Това дава оптимална защита от cлънчевото нагряване

.

 

 

 

 

*PVC прозорците могат да бъдат изпълнени и в други цветове освен бял : златен дъб или бор.*Ние приемаме всички предизвикателства, включително и тези, които конкуренцията отказва да изпълни.

– FAKRO- модерен екологичен продукт, произведен по най-новите технологии   

– FAKRO- осигуряват надеждност и комфорт при използване на подпокривния етаж

– различните модели, типове и размери покривни прозорци FAKRO, както и съответстващите на покривното покритие външни обшивки, дават възможност за оптимален избор на продукт и създаване на индивидуалност и неповторимост на архитектурните решения.

– FAKRO-повече светлина в зависимост от наклона на покрива, в който се монтират, покривните прозорци осигуряват до 50% по-добро естествено осветление на помещенията в сравнение със съпоставими по размер фасадни прозорци.

– FAKRO -здравина и надеждност.Дървената рамка е защитена от външната страна с профили от алуминиева ламарина с полиестерно покритие, устойчиво на атмосферни влияния и ултравиолетово излъчване. Закрепващите винтове са от неръждаема стомана. Всички прозорци FAKRO се произвеждат от първокласна слепена иглолистна дървесина, вакуумно импрегнирана и двукратно лакирана. За помещения с повишена влажност (кухни, бани) предлагаме прозорци лакирани в бяло с полиуретанов лак с повишена устойчивост на влага.

– FAKRO-вградената вентилационна система позволява постоянен регулируем приток на свеж въздух и има много добри филтрационни и шумоизолиращи свойства.

– FAKRO -дръжка монтирана в долната част на прозореца дава възможност за удобство при обслужването дори на високо разположени прозорци. По желание дръжката може да се монтира и в горната част.

– FAKRO -конструкцията на обкова осигурява сигурно положение на крилото в отворено състояние, както и завъртането му на 180°. По този начин прозорецът се почиства лесно и удобно.

– FAKRO – посредством фиксиране на дръжката в три положения се осигурява циркулационно проветряване.

Покривните прозорци се предлагат в различни модели според  механизма за отваряне и типове според изпълнението на стъклопакета, обшивките, вентилационната система, лаково покритие и пр. Всеки модел се произвежда с няколко вида стъклопакети  в различни размери.

FAKRO също така е една от водещите фирми в света за производство на сгъваеми стълби за тавански помещения.

FAKRO -Сгъваеми стълби за тавански помещения

Сгъваемите  тавански стълби и многокомпонентни пожароустойчиви тавански стълби FAKRO са изработени от иглолистен материал или метал , осигуряващи лесен и безопасен достъп до таванските помещения и спестяващи максимално пространство във Вашия дом.Окомплектовани са с термоизолиран капак и метална ръкохватка. Стълбите FAKRO отговарят на всички технически изисквания за безопасност, притежават компактна структура, инсталират се лесно и бързо и могат да се адаптират с височината на помещението.Когато е сгъната стълбата, секциите са скрити вътре в тавана, като по този начин спестява максимално пространство в помещението.Компактната структура на капака осигурява лесно прибиране в тавана. Сгъваемите тавански стълби FAKRO , съчетават функционалност и висока издръжливост на разумна цена.

ВасиМа може да Ви  консултира , проектира и монтира системата покривни прозорци (табакери) “FAKRO” и сгъваеми тавански стълби .

Ако възникнат въпроси или необходимост от технически консултации, не се колебайте да осъществите контакт с нашите специалисти, те са на Ваше разположение.

Запознайте се с широка гама от продукти FAKRO които гарантират удобство на тавана  в раздел продукти:линк…сайт

 

 

 

 

––––––-

 

 

 

 

 

 

Прозорци за плосък покрив FAKRO

 

Покривни прозорци за плоски покриви тип C и F

 

.

Светлинни тунели SRT и SLT

Осигуряват подходящото количество естествена светлина в помещения, където е невъзможно да се монтира покривен прозорец или дограма.

 

Покривни прозорци OptiLight

Добро качество на достъпна цена.

 

Аксесоари за покривни прозорци FAKRO и OptiLight

http://www.nortop.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%80%D1%86%D0%B8/%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%80%D1%86%D0%B8-fakro-%D0%B8-optilight/

Аксесоарите за покривни прозорци FAKRO комбинират функционалност с атрактивен дизайн.

Хидроизолационни обшивки

Хидроизолационните обшивки осигуряват трайно, плътно и надеждно свързване на покривния прозорец с покривния материал.

 

 FAKRO е частна фирма, основана през 1991 година. Днес тя е най-динамичната и най-бързо развиваща се компания в областта на покривните прозорци в света.

Нашата цел е да осигурим най-високо качество на прозорците на мансардното помещение, които да отговорят на изискванията на нашите клиенти в целия свят. В преследването на тези цели едновременно, ние се грижим за здравето и безопасността на нашите клиенти както и за околната среда

 

 

покривни прозорци

Висококачествени материали и съвременни производствени методи, гарантирани от контрола на качеството осигуряват устойчиви, сигурни и функционални продукти, които съчетани с несравнимите си изолaционни свойства откриват нови перспективи за формата и конструкцията на покривните прозорци

 

 

Със средна ос На горна и на средна ос
 

– със средна ос на завъртане на крилото

– осигурява проветряване и осветление на стаята

 – освен проветряване и осветление, гарантира лесен достъп до прозореца и широк поглед към екстериора

– могат да бъдат отворени по два начина: на горна или на средна ос

 

С висока ос За комбинации
 

– ос на отваряне е изнесена над средата на прозореца

– долната част на крилото действа като прозорец с горната ос, горната част е допълнителен източник на дневна светлина

 

– се монтират в комбинации със стандартни покривни прозорци

За исход Нестандартно испълнение
– покривен прозорец със странично отваряне под ъгъл на 90°

– поизвеждат се с отваряне на крилото надясно или наляво

– дъгообразен прозорец

– прозорци с вертикална каишка

– нестандартни форми и метални обшивки

 

Хидроизолационни обшивки

Функция на хидроизолационни обшивки

 

Хидроизолационните обшивки са ключова част за правилния монтаж на покривните прозорци. Прецизно конструираните системни елементи на обшивката осигуряват трайно, плътно и надеждно свързване на покривния прозорец с покривния материал. Целта на обшивката е да осигури добро оттичане на водата покрай прозореца и да предпази от вятър и проникване на сняг.

Всички обшивки стандартно се изпълняват от алуминиева ламарина с прахово полиестерно покритие. Стандартният цвят е сивокафяв, наподобяващ RAL 7022, който хармонира с повечето покривни покрития.

Видове обшивки:

Предвид разнообразието на покривни покрития, обшивки за прозорци FAKRO са разделени на групи в зависимост от вида на покривния материал и приложението. Стандартни обшивки осигуряват връзка между Вашия прозорец и най-популярните видове покривни покрития: плоски – обшивки ES, релефни покрития с височина на профил до 45 мм – обшивки EZ и за релефни покрития с височина на профил до 90 мм – обшивки EH.
FAKRO прилага при своите прозорци уникална универсална система за монтаж. Тя  позволява покривните прозорци да се монтират на три различни нива:

N (+3 cm), V (0) и (– 3 cm).

В тази връзка стандартни обшивки са разделени съответно. Третата буква в маркировката на обшивка означава дълбочината, на която покривен прозорец може да се монтира.
Например, обшивка със символа EZV-А означава:
E – хидроизолационна обшивка,
Z – вид покривния материал ,
V – ниво за монтаж,
А – престилка от алуминий.

тълби FAKRO

 ПОКРИВНИ ПРОЗОРЦИ FAKRO

Фирмата предлага покривни прозорци „Факро” във всички възможни видове и конфигурации, както и тавански сгъваеми стълби.

 

Покривни прозорци със средна ос на отваряне са най-често използваният вариант. Подходящи са за монтаж при наклон на покрива от 15° до 90°. Крилото се превърта на 180° и се фиксира в стабилно положение за лесно почистване. Покривните прозорци със средна ос имат вградена вентилационна система  за регулиране притока на свеж въздух. Покривните прозорци със средна ос на отваряне, модел Fakro РТР-V, могат да бъдат изработени от първокласна, вакуумно импрегнирана иглолистна дървесина, лакирана с акрилен лак, също така изработени и от трикамерни бели PVC профили, усилени с профилна поцинкована стомана.

 

Покривни прозорци на горна и средна ос на отваряне Preselect Fakro PreSelect с комбинирано отваряне на крилото на горна и на средна ос изработени от дърво. Лесно и удобно обслужване благодарение на дръжка в долната част на крилото, стабилно фиксиране в две позициилесно превключване между двете функции – повдигане и завъртане, посредством плъзгач в рамката на прозореца – preSelect – шалтер. Fakro PreSelect са подходящи за покриви с наклон между 15° до 55°, могат да се окомплектоват с всички типове обшивки за всички покривни покрития. Покривните прозорци с комбинирано отваряне в PVC вариант модел FPU-V U3 preSelect са направени от бял (RAL 9010) многокамерен PVCпрофил, усилен от вътрешна страна с галванизиран стоманен профил.

 

Покривни прозорци с висока ос на отваряне proSky– Конструкцията на покривните прозорци с висока ос на отваряне FYP-V U3 proSky е подобна на тази на прозорците със средна ос на отваряне, но тук оста на въртене е изнесена на височина над средата на прозореца. Повдигането оста на въртене нагоре и внедряването на иновативна система на обков дават възможност да се използва долната част на прозореца, както при прозорците отварящи се на горна ос. Благодарение на това лесно може да се достигне до долния ръб (перваз) на отворения прозорец. Горната част на прозореца е допълнителен източник на дневна светлина. Прозорците могaт да бъдат монтирани при наклон на покрива от 15° до 90°. Произведени са с включена система topSafeструктурно усилваща система, предпазваща от взлом и притежават автоматична вентилационна система V40P. Крилото се завърта за почистване на 160°.

 

 Покривни прозорци Дует с висока ос на отваряне и долна неотваряема част Fakro FDY-V U3 Duet proSky. Двете крила са монтирани в една обща каса. Горното крило се отваря, както при прозорците на средна ос, само че оста на въртене е изнесена над средата на прозорците. Долното крило е неотваряемо и е със стъколопакет с вътрешно ламинирано стъкло (Triplex).

 

 

 

Покривни прозорци за излаз на покрива FW- Покривните прозорци със странично отваряне осигуряват изход към покрива, като крилото им се отваря посредством газов амортисьор на 90°. Прозорците са оборудвани с топлоизолационен стъклопакет и са предназначени за обитаеми отопляеми помещения. Произвеждат се с отваряне на крилото надясно или наляво. Изискват се специални хидроизолационни обшивки, те се определят от вида на покривния материал. Прозорцирте тип Изход са подходящи за покриви с наклон между 15° до 55°. Прозорците се доставят с отваряне наляво FWL U3 (погледнато отвън крилото се отваря наляво) и надясно FWR U3 (погледнато отвън крилото се отваря надясно).

 

Покривни прозорциза комбинации в една равнина Duet– за комбиниране  с покривни прозорци на средна или горна ос в една равнина. Предлагат се в отваряем и неотваряем вариант. Подходящи за покриви с наклон между 15° до 90° иза вграждане във вертикални редове в равнината на покривния скат, като дава възможност за разнообразни комбинации. С използването му се постига по-добра осветеност и изглед навън.

 

 

Покривни прозорци за вертикален монтаж Комби– Комби прозорците са предназначени за вертикален монтаж в надзида на таванското помещение. Те са елемент, който продължава покривния прозорец. Чрез монтирането на този прозорец се подобрява осветлението и видимостта в помещението. Комби прозорците могат да се комбинират с покривни прозорци с всякаква конструкция.

 

 

 

 

ПОКРИВНИ ПРОЗОРЦИ И ТАВАНСКИ СТЪЛБИ

„Братя Георгиеви” ЕООД Ви предлага покривни прозорци FAKRO, които осигуряват надеждност и комфорт при използване на подпокривния етаж. Покривните прозорци FAKRO са модерен екологичен продукт, произведен по най-новите технологии в различни модели, типове и размери. В зависимост от наклона на покрива, в който се монтират, тези покривни прозорци осигуряват до 50% по-добро естествено осветление на помещенията в сравнение със съпоставими по размер фасадни прозорци.

Аксесоари с голямо приложение са и щорите и техните механизми към тези прозорци. Основно се делят на декоративни и функционални, външни и вътрешни и включват: Венециански щори – алуминиеви ламели с променящ се ъгъл спрямо равнината на прозореца;  текстилна ролетна щора в богата гама от цветове; текстилна ролетна щора с алуминиеви водачи; вътрешна щора от плисирана текстилна материя;  мрежеста стъклофазерна материя за ефективна защита от интензивно слънчево нагряване с ръчно или електрическо задвижване; мрежи против комари AMS;  лост – удължител за отваряне.

В по-нисък ценови клас, но с неоспорими технически характеристики, FAKRO създаде отделна марка OptiLight, която е добра алтернатива на по-високия ценови клас покривни прозорци FAKRO. Прозорците  OptiLightпритежават  голяма  остъклена  площ,  която  осигурява  по-голямо количество естествена светлина в помещението. Имат нискоемисионни еднокамерни  стъклопакети с добри шумоизолационни  свойства.

Предлагаме на нашите клиенти и сгъваеми тавански стълби FAKRO, изработени от иглолистен материал или метал, и многокомпонентна пожароустойчива таванска стълба, осигуряващи лесен и безопасен достъп до таванските помещения и спестяващи максимално пространство във вашия дом.Окомплектовани са с термоизолиран капак и метална ръкохватка Стълбите FAKRO отговарят на всички технически изисквания за безопасност, притежават компактна структура, инсталират се лесно и бързо и могат да се адаптират с височината на помещението.

Подобно на OptiLight, Ви предлагаме и по – нисък ценови клас тавански стълби – OptiStep. OptiStep е нова марка на пазара на сгъваемите тавански стълби, съчетаваща функционалност и висока издръжливост на разумна цена.

 

 

Тавански стълби FAKRO

Дървена стълба LWK Komfort

Изработена от иглолистен материал. Осигурява лесен и безопасен достъп до таванските помещения.

Метална стълба LMS Smart

Металната таванска стълба LMS Smart осигурява лесен и сигурен достъп до таванското помещение.

Метална стълба LMK Komfort

Металната таванска стълба LMK Komfort с бял термоизолиращ капак осигурява лесен и сигурен достъп до таванското помещение.

Метална стълба LST

Метална таванската стълба LST тип хармониика осигурява лесен и сигурен достъп до таванското помещение.

Пожароустойчива стълба LWF

Многокомпонентната пожароустойчива таванска стълба LWF осигурява удобен и сигурен достъп до таванското помещение, както и защита срещу пожар.

Пожароустойчива стълба LSF

Металната пожароустойчива таванска стълба LSF осигурява удобен и сигурен достъп до таванското помещение, както и защита срещу пожар.