гр. Плевен064 801 500, 0889 208 231, vasima@abv.bg

Обществена дейност

“Ще се оправят работите. Злото не е трайно, доброто е господар на човешкото сърце”

Елин Пелин

ВасиМа подкрепя родолюбиви каузи и проекти в различни сфери на обществения живот: образование, култура, спорт, изкуство и др

Максималната печалба не е единствената ни цел!

Социалният ангажимент е израз на чувството ни за фирмена отговорност! Да правиш добро е въпрос на личен избор. Има хора, които правят добро по силата на свое вътрешно убеждение, някои правят добро като избират да не извършват лоши дела, за някои правеното на добро се е превърнало в лична кауза, а за други – избор на професия. Правеното на добро е познато в обществото като благотворителност.

Мениджмънтът на ВасиМа носи отговорност не само за осигуряване на печалба, а и за защита и повишаване на благосъстоянието на обществото, в което развива дейността си ВасиМа.

Фирмената социална отговорност ВасиМа определя като свое задължение , чрез което допринася за устойчиво икономическо развитие, за добри трудови отношения със служителите, техните семейства, местната общественост и обществото като цяло, и за подобряване качеството на живот.

Ние виждаме фирмената социална отговорност и нашето участие в обществения живот, като важен фактор за дългосрочния успех на ВасиМа!

История за дарителство


Октомври 2о14г.

10903789_956429141043104_292204541948790285_o “Истинският вълшебен дух живее постоянно в твоето сърце, в моето сърце, в сърцето на мама и в сърцата ,и мислите на всички хора, които вярват в радостта да дават на другите. Истинският дух на Коледа се превръща в това, което МОЖЕШ ДА ДАДЕШ, вместо в това какво можеш да получиш. Когато осъзнаеш това и то се превърне в част от теб, Коледа се превръща в нещо още по-вълшебно, защото започваш да разбираш, че ако вярваш в духа на Коледа и той живее в сърцето ти, вълшебството извира вътре в теб. „ Духът на Дядо Коледа не е облечен непременно в червени дрехи..! Не е важно да чакаме повод или празник ,важно е да подадеш ръка в точния момент.Роси нямаше фотоапарт. Дни преди Турнира на Шампионките в зала „Арена Армеец „ ,за да демонстрираме вярата в успеха на Роси на малкия Турнир на шампионите , управителя на ВасиМа подари лично на Роси фотоапарат ,с който да запечатва красивите моменти на своите безброй успехи! И поредната победа не закъсня! Росица Денчева ТК Плевен 90 – Първо място момичета до 8 г. (“оранжев” корт) Генералният спонсор на Турнира – Garanti Koza, подари на Роси едномесечна тренировъчна стипендия в комплекса Koza World of Sport в Истанбул. Честито на упоритото и талантливо Роси!!! Честита, Успешна и Щастлива 2015 година! Да се множат победите на Роси и Успелите деца на България! Да са повече хората искащи и помагащи на българския детски спорт!

Кампания „Дари левче за обувки за дете в беда”


Януари 2015 г.

Левче за обувки Кампания „Дари левче за обувки за дете в беда” е подкрепена с много любов и надежда, и от ВасиМа. В шоурума на ВасиМа в ж.к Сторгозия 81 (до пощата)  има кутия, в която можете да дарите средства за закупване на топли обувки за деца, лишени от любов и родителска грижа. Събраните левчета на първо време ще са за три от домовете в Северозападна България – във Враца, Плевен и Тотлебен (община Пордим). С тях ще бъдат закупени всекидневни обувки, гуменки за физическо възпитание и домашни чехли.Всеки клиент може да допринесе за каузата като при покупката или отделно доброволно отдели в дарителската кутия на фондация “Надежда 2001-89″ поне 1 .00 лв . Шоурума е на удобно за спиране с кола място, намира се до пощата в ж.к Сторгозия 81 , близо немски магазин dm и верига Penny Market. Има голям паркинг. Размерът на събраните дарения ще бъде удвоен от ВасиМа и преведен по сметката на фондация “Надежда 2001-89″. Всяко дарено левче е от значение!

Програма ”Топъл обяд”


Януари 2015г.

Топъл хляб През учебната 2014/2015 г . 1 537 деца в  страната получават безплатен топъл обяд,като за Плевенска област,броят им е 40 – в Община Белене и Община Долна Митрополия.Много често топлият обяд предоставян от БЧК е основната мотивация децата да посещават учебни занятия. Каузата, за която, БЧК Плевен има необходимост от подкрепа е свързана с разширяване обхвата на програма”Топъл обяд” и в други плевенски общини. Воден от своето вътрешно убеждение да помага, екипът на  ВасиМа подкрепя  проекта на местната организация на Български  Червен  Кръст за осигуряване топъл обяд на деца на социално слаби семейства в  района. Всеки клиент  може да допринесе за каузата  като при покупката  или отделно доброволно отдели  в касата на  БЧК 2.00 лв – толкова  е предвидения разход за 1 топъл обяд. Идеята на инициаторите на кампанията е със събраните средства тази година да се осигури топъл обяд  за 30 деца от Община  Гулянци през 2015/2016    учебна година. В  специално брандирана и запечатана кутия  разположена в офиса в гр.Плевен ул”Сан Стефано”№32  клиентите на ВасиМа  имат възможност да направят своя хуманен жест. Размерът на събраните дарения ще бъде   удвоен от ВасиМа   и  преведен  по сметката на БЧК. „Да  помогнем” е нашия апел ! Обръщайки се  към клиентите си с апела „Да помогнем” ВасиМа отговорно провежда политика на социално ангажирано поведение.

Идеята да превърнат всяка капачка в стотинка прегърнаха и служителите на ВасиМа


01.2016 година

ВасиМа вече втора година подкрепя благородната кауза за набиране на средства за хора в нужда на фондация “Идея в действие” със зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ за рециклиране на пластмасови капачки. Събираме капачки от пластмасови бутилки.

Те са леки, не заемат място, могат да се сложат в джоба или чантата без да пречат, а същевременно са чиста суровина, която може да бъде рециклирана. Та затова всички служители на фирмата помагат като носят и събират всякакви капачки – от минерална вода, безалкохолни напитки, мляко, сок на обозначените места в производствената ни база.

Събираме с пълна сила и желание още и още капачки! Каузата на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е непреходна и няма крайни срокове. Затова продължаваме!1,2,5,10,вече 15 тона капачки са събрани … Това е още по-вдъхновяващо за нас като екип, да виждаме как всеки ден, малко по малко, капачка по капачка правим и ние нещо зелено, и добро за Плевен, за България, но, и за себе си!

Доброто е заразно! Включете се и Вие!

Съвсем от скоро започнахме да си обясняваме какво носи понятието споделена стойност. Създаване на споделена стойност започва с разбирането, че, за да успеем в дългосрочен план, обществото, в което живеем и обслужваме, трябва също така да просперира. Затова сме отворени към всякакви действия, които по същество са насочени към социално или екологично предизвикателство.

Създаване на споделена стойност е наша основна ценност!

За да бъде всяка акция полезна и устойчива, ВасиМа развива доброволческите си дейности в партньорство с  Плевенска  община, БЧК Плевен, фондация “Надежда 2001-89″ ,ТК Плевен 90, Аква център – Плевен, HRISTOVI RACING TEAM ,ФК Искър – Оряховица, пекарна Житена питка и Малката пекарна.

Ако имате благотворителна кауза, която смятате, че ВасиМа би могла да подкрепи, моля не се колебайте да се свържете с нас!

Заедно за талантливите деца на Плевен


23.11.2013г.

talanti Благотворителността е тази, която днес обединява екипът на ВасиМа . От началото на своето създаване до момента от името на ВасиМа са направени не едно дарения и мили жестове на съпричастност , давали сме своя принос в не малко благотворителни и социални инициативи, не сме оставали безразлични към всеки зов за помощ. И всичко от сърце,тихо ,скромно и без шум. Такава е нашата идея и днес. Целта на кампанията е част от приходите на закупените от Вас продукти през предстоящия период да предоставим на Тенис клуб Плевен 90 за закупуване на екипи ,ракети и топки за децата на клуба. Дограмата, щорите и всички останали продукти през обявения период ще бъдат предлагани при изключително изгодни ценови условия, което предполага , че с една финансово изгодна сделка за Вас ,Вие ще спомогнете и за една добра кауза.

ТК Плевен 90


Купете щори и дограма – подкрепете най-бързо развиващия се спорт в страната и в Плевен – ТЕНИСА, и най – талантливи деца на Плевен от ТК Плевен 90.

Като част от  стратегията на ВасиМа за развитие и популяризиране на българския спорт,   подкрепяме един  от  добрите детски клубове по тенис на корт – ТК Плевен 90. В клуба членуват  10  деца от 7 – 16 години. Скоро си организирахме най – забавния тенис следобед на кортовете в най-зеления парк в гр. Плевен , заобиколени от толкова положително настроени деца , треньори, родители и организатори. От снимките се усмихват щастливите лица на малките тенисисти от ТК Плевен 90 . Разговори,подаръци ,снимки… и не разбрахме как неусетно се заразихме от детския ентусиазъм ,и за нас каузата да помагаме се превръща в приоритет! Бихме искали с този пост да предадем и на Вас частица от този „празник на добротата“. Споделяме тази поредна среща с талантливите плевенски тенисисти с Вас ,за да покажем и да повярвате, че обещанието е спазено ,че доброто съществува ,и че ние ще бъдем част от това добро ,и в бъдеще! ВасиМа ЕООД отново ще бъде благодетел! И през идващите месеци ще помагаме на младите тенисисти от ТК Плевен 90 като отделяме % от продажби на наши продукти. Ще се опитаме да подаряваме нови и нови вълнения на малките тенисисти,които да превърнат тренировките и състезанията в любимо занимание. Винаги ще се стремим да подпомагаме тези талантливи деца и това ни прави горди!

За феновете на супербързите спортни мотоциклети


Юни-юли 2014 г

Хубавото на този  спорт е, че България е организатор на световно ниво  на мотоциклетни прояви от международен характер ,че имаме  силни детски  школи,имаме много млади таланти  ,че в Плевен си имаме  Богдан Николов. Като нация и трасе  печелихме „Големия шлем” – три трасета номер едно в света (Севлиево, Троян и Плевен),но… няма финансови възможности ,институции и хора ,които подават ръка на всичко това! ВасиМа  си подава ръка с  HRISTOVI RACING TEAM   в името на спорта През 2013 г ВасиМа за пръв път подкрепи  HRISTOVI RACING TEAM .ВасиМа инвестира в българския мото спорт и подпомага най – добрият плевенски отбор  и спортистите  в  него  ,т.к техните успехи са успехи за целия спорт на гр.Плевен.И в тази посока , изборът на спорт е базиран изцяло на една от корпоративните ценности – динамиката.ВасиМа   е динамична и  ефективна ,и работи в посока не само за нуждите на своите клиенти от качествени врати,прозорци,щори ,но и за техните хобита.Знаем, че Боян Петров има много фенове сред нашите плевенски клиенти и избрахме да подкрепим именно него. ВасиМа е  водеща  в бранша в града и като такава иска  да се асоциира  само с най – добрите! „Много сме щастливи, че зад нас застава голямата  ВасиМа   и благодарим за подкрепата, която ни дава ново самочувствие и още повече амбиции да отстояваме своите   титли“, споделя Боян Петров В началото на състезателен сезон 2014 г Боян Петров  представи пред медии и приятели на мото  спорта   състезателния си  мотор . „Гордостта“ на  Боян Петров  е Aprilia. Благодарение на партньорството си с ВасиМа ,  неговия мотор се сдоби с нов тунинг пакет.Финансовата подкрепа   продължава  и през 2015 г. Боян Петров  започва спортната си кариера на 34 години и оттогава има 4 купи .Боян Петров  е първият българин по точки в клас  скутери  за 2014г. Ето и някой от победите през 2014 г:

СРЕБРО ЗА HRISTOVI RACING TEAM В НАЧАЛОТО НА СКУТЕР СЕЗОНА! 01.06.2014 г – Гран при България – втори кръг на Европейския шампионат по Супермото, първи кръг на Източноевропейския шампионат и първи кръг на Републиканския шампионат на писта. Представители от България, Сърбия, Турция, Румъния, Австрия и Македония взеха участие, като повече от 5 000 зрители наблюдаваха състезанията на трасето Долна Митрополия край Плевен. В състезанията от Източноевропейския и Републиканския шампионати на писта победители  в клас „Скутер”: Първо място –  Лауренцио Чурешку (Рум), следван от подкрепяния от нас Боян Петров (Априля), а трети е друг представител на северната ни съседка Кристиан Сандулеску.

3-ТИ КРЪГ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ ПО МОТОЦИКЛЕТИЗЪМ НА ПИСТА 25-27.07.2014 Г. За пореден път   на мотополигон Долна Митрополия край Плевен станахме свидетели на зрелищния трети кръг от Националния шампионат по мотоциклетизъм на писта, в който участие взе отново  насърчавания  от ВасиМА  отбора   на  HRISTOVI RACING TEAM в клас „Скутери” . В състезанието участваха 11 скутера, като 2 от тях бяха на румънски състезатели.  Състезанието беше много оспорвано, а температурите – доста високи, което допълнително затрудняваше участниците. Въпреки това,  решен да брани името на отбора  HRISTOVI RACING   състезателят  Боян Петров увеличи темпото, застигна единия румънец, изпревари го и финишира втори, с което подсигури пореден подиум за отбора си –  III място . Емоцията беше невероятна, а купите- напълно заслужени! Екипът на ВасиМа  поздравява ХРИСТОВИ РЕЙСИНГ ТИЙМ   и Боян Петров  ,и пожелава на целия отбор  много   успехи!

Подкрепа за ФК Искър - Ореховица


12.2014 г - 2015 г.

16904_365110517011370_5387535948607077498_n Село Ореховица, община Долна Митрополия има  добри традиции в  любителският футбол. ФК Искър – Ореховица  е с  добри постижения в регионалните групи. От   2014г, ВасиМа подпомага  футболен  клуб  Искър – Ореховица.
За ВасиМа е въпрос на чест да инвестира и помага за развитието на  любителския  футбол точно в това село.
“Това е отборът на моето село, и макар вече повече от 30 години да живея в Плевен, не съм забравил, кой съм и от къде съм! И се гордея с това!” Стоян Иванов
Спонсорството на  ФК Искър – Оряховица  е част от стратегията на ВасиМа за подкрепа на българския спорт. ВасиМа ще остане вярна на желанието си да изненада и феновете на  ФК Искър –Оряховица на предстоящите мачове на клуба през новия сезон от първенството.

Коледно състезание по плуване организира Аква център – Плевен


12.2014 г.

21.12.pluvane10Победителите бяха наградени  от секретарят на Община Плевен Бранимир Мирчев и изтъкнати спортисти от Плевен. ВасиМа  предостави атрактивни награди на всички призьори. Плувай за здраве, а ВасиМа ще те награди!

Облагородяване на градската среда


02.2013г.

Отговорно бизнес поведение ВасиМа демонстрира и в идеята си за облагородяване на градската среда. Като работодател с развита силна социална политика,ВасиМа осъзнава своето значение за развитието на обществото и възможността ,и силата да го направи по – добро чрез доброволен труд ,идеи и инициативи.

Да бъдеш в помощ на обществото, чрез действията си е изключително удовлетворяващо. Голямо вдъхновение за служителите e да работят рамо до рамо в мисия на Добротата.

Тийм билдинг програми


Разбирайки и следвайки световните тенденции за фирмена  социална отговорност в областта на човешкия капитал, удовлетвореност и ангажираност на служителите, ВасиМа непрекъснато организира участие в забавни, динамични и иновативни тийм билдинг програми. В резултат се създава чувство на сплотеност и екипност. ВасиМа не само дарява средства за подпомагане на детския ТК Плевен 90, но  с огромно желание създава условия и възможност  за тенис и др игри, и за своите служители. Целогодишно осигуряваме възможност за игра на тенис на корт, тенис на маса, джаги и др. любими игри . И така с бавни стъпки фирмената социална отговорност непрекъснато ни превзема и неусетно зад гърба ни са поредица от колективно служебно  посещение на кино, театър, концерт, ресторант.

И в изкуството сме заедно!


05.06.2014г

1959331_823378097681543_6494346060256502397_n (2)Дългоочакваното фентъзи приключение „Господарка на злото” е истински подарък за публиката. Билети – подарък за една вечер в компанията на Анджи получиха и всички служители на ВасиМа. И в изкуството сме заедно ! Приятно гледане, колеги !

Хайде момичета на Васима .. ``Аз плащам`` - в Драматичен театър ``Иван Радоев``


24.10.2014г.

10418894_904745672878118_2224143284195408143_n (2)

Дядо Коледа не дойде, но подарък изпрати на всяко ``фирмено`` дете!


23.12.2014г.

10887253_958256817527003_9016430064438052330_o (2)Най – важно за нас е щастието на децата! Не само лакомства ,а и любима книжка ,и игра имаше за нашите деца! Във фирмата ще стане традиция не само подарък да има за всяко дете ,а ще организираме и Коледно тържество за децата на служителите .

Защита на околната среда


2014г - 2015г.

jitenata_pitkaДекларирайки своята социална отговорност и доброволно поемайки задължения, които надхвърлят общите законови изисквания, които трябва да се спазват при всички случаи, ВасиМа се старае да повиши стандартите за социално развитие и защита на околната среда. Корпоративната обществена отговорност ни помага умело да  балансираме между хората, печалбата и околната среда. Никой не трябва да остава безучастен към унищожаването на околната среда и застрашаването на живота и бъдещето на човечеството. Знаете ли, че: Едно найлоново пликче се произвежда за няколко минути, използва средно 20 минутки , а за разграждането му са нужни между 100 и 400 години . Изхвърлени в кофите за боклук, техният „живот“ продължава. Всички те сериозно замърсяват околната среда, но са предпочитани от производителите, защото са евтини. Реалната опасност, която пластмасите носят за околната среда е свързана с голямата им устойчивост на действието на влагата, на слънчевата светлина и микроорганизмите. За разлика от други страни, у нас хората все още не обръщат голямо внимание на това дали торбичките за пазар са найлонови, хартиени или текстилни от разграждащ се материал.Мнозина не се притесняват, излизайки сред природата да оставят след себе си найлонова „следа“ от изхвърлени торбички. По този повод от 1 – ви октомври 2014 г. в България се въведе такса за всяка произведена торбичка . И ние от ВасиМа даваме своя принос в световната БИОБИТКА !!! Предприехме подаряване на наши клиенти, партньори и няколко фурни за хляб в града, текстилни торбички с цел да ограничим екозаплахата „найлонови торбички“!

НЕКА ПАЗИМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

ВасиМа в закрила на животните


05.2014 г.

DSC_4344“Ако не можеш да направиш добро на някой човек, направи добро на някое животно, растение или извор”… Имаме търпение и  уважение  за клиентите, енергия за изпълнение на служебните си задължения, намираме  време ,и за животинките. Това е Васинка, засега е фирмената ни котачка.

Когато правиш добро, дори да е малко, никога не е напразно…

“Едно от качествата на Любовта е нейното постоянство и неизменност.”

Учителят Петър Дънов