гр. Плевен064 801 500, 0889 208 231, vasima@abv.bg

Screen ефект

Щори и сенници Screen effect

Наричат се така поради техническите специфики на текстила, който позволява пречупването на лъчите по такъв начин, че те да не пречат на монитoрите в помещението, а в същото време стаята остава светла и приветлива.

Специалните текстили от тази техническа група отговарят на изискванията на архитектите за материал, който кореспондира успешно с всички детайли на фасадата и интериора и същевременно с него се постига съвършен слънцезащитен ефект.

Обработката на стъкловлакното с PVC още преди тъкането гарантира правилността на кръстосването на нишките и запазване на оптимална видимост през материала навън и същевременно се ограничава почти напълно видимостта отвън навътре в помещението през светлата част на деня.

Този материал е устойчив на всякакви атмосферни влияния, на топлина, студ, влажност, не задържа прах, антикорозионен е, устойчив на ултравиолетовите лъчи, не променя формата си, трудно възпламеним е и е антистатично обработен. Основното предимство на материалите от групата SCREEN е тяхната топлоизолационна характеристика.

В зависимост от начина и гъстотата на тъкане този материал дава топлоизолационен ефект от 80 до 84%, със слънчев топлинен фактор 0,16 – 0,20 – при използване на екстериорни продукти, и от 45 до 72% – при използване на интериорни продукти. Със своите топлоизолационни качества материалът SCREEN значително допринася за промяна на климатизационната среда в интериора. Икономиите от разходи за климатизация са около 50% при екстериорните продукти и около 25% при интериорните продукти. Декоративният ефект на рулата със SCREEN е уникален и е съчетан със значително омекотяване на пряката естествена светлина и равномерното й разпределение в помещението.

Техническите му характеристики го правят приложим в помещения със специални изисквания, а нетрадиционната му визия – част от подчертано индивидуално разработени интериори. Текстилът има сертификат отговарящ на всички европейски изисквания за пожарна безопастност и това го прави предпочитан за офис помещения и обществени институции. Прилага се на рола щори, вертикални щори, римски щори, вертикални панелни щори (японска стена), сенници …

 • Балконски сенник

  подходящ за балкони в жилищни блокове
 • Вертикални панелни щори от Васима

  Вертикални Панелни Щори / Японска Стена

  Щорите тип "Японска стена" осигуряват алтернатива на вертикалните щори и могат да бъдат използвани за засенчване на големи пространства , както и за отделяне на големи помещения.
 • Вертикални текстилни щори от Васима

  Вертикални Текстилни Щори

  Функционален дизайн, който осигурява най - прецизно регулиране на светлината, изолира помещенията срещу топлина и студ, и така пести енергия, предпазва мебелите от вредни ултравиолетови лъчи, поглъща звука, подобрява акустиката!
 • Сенници плевен - Васима

  Класически сенник с падащо рамо

  изработен изцяло от алуминиева конструкция, която гарантира неговата дълготрайност сенникът е с прибиращ механизъм – редуктор, задвижван от ръчна манивела ,като това позволява регулиране на степента на засенчване, както и прибирането на сенника през зимния период
 • Козирка от модулен тип

  Едно прекрасно изпълнение на козирка или навес от модулен тип предлагана с плътен удароустойчив поликарбонат
 • Римски Щори

  Създадени, да внесат елегантност в интериора, те придават индивидуалност и неповторимост. Прекрасно може да заменят ролята на перде или завеса.
 • Руло Щори

  При класическите рула щори не съществуват ламели и преходът на естествена светлина в помещението се регулира само чрез избор на светлинните характеристики на плата или чрез движението на рулото по вертикала.
 • Сенник Модел Ветроупорен

  Използват се за ветрови прегради и осигуряват отлична защита от вятър и дъжд.
 • Сенник модел Кабрио /тип кошница/

  Добро решение за засенчване на витрини, прозорци и врати
 • Сенник Модел Модулен

  Монтиран над прозорец, тераса или врата, се явява архитектурен елемент на фасадата на сградите и придават съвременен и делови вид.
 • Сенник Модел Пергола

  Едно от най-луксозните и грандиозни решения в областта на слънцезащитата
 • Сенници от Васима Плевен

  Сенник Чупещо Рамо Модел Вера

  Касетъчен сенник Вера, отличаващ се с компактна (13х22 см) касета с елегантен дизайн, която запазва текстила при затворено положение на конструкцията.
 • Сенници плевен - Сенник с чупещо рамо от Васима

  Сенник Чупещо Рамо Модел Елеганс

  Kласически модел за сенник с чупещо рамо - система моноблок с AL конструкция
 • Сенници с чупещо рамо от Васима Плевен

  Сенник Чупещо Рамо Модел Престиж

  Пълна защита на текстила и механизмите от външни въздействия.
 • Сенници от Васима Плевен - Сенник с чупещо рамо

  Сенник чупещо рамо модел Стандарт

  Най-популярното и най - опростеното и бързо решение за засенчване на дома или офиса, функционално и декоративно оформление и засенчване на витрини, входове, прозорци и тераси.
 • Сенници Плевен

  Широкоплощен сенник

  Подходящ за функционално и декоративно оформление и засенчване на площадки на заведения и открити тераси.