гр. Плевен064 801 500, 0889 208 231, vasima@abv.bg

ИСТОРИЯ

Началото

НачалотоИсторията на успеха на ВасиМа започва през 1996 г. с голяма смелост и решителност от тази малка къщичка.
Първата рожба – външни ролетни щори, една машина, един служител, много дързост и мотивация бяха началният капитал на младия предприемач. Оптимизъм и вяра в успеха бяха първоначалната инвестиция във ВасиМа, но така продължава и до днес …..
Всичко започнало като при голямата любов – среща, интерес, вълнение, действие …. И така, по време на среща в дома на основателя на ВасиМа, той останал вдъхновен от предимствата на външните ролетни щори, които предстояло да монтират. На следващия ден се събудил с идеята да произвежда и продава този нов продукт. Задачата не била лесна, пък и на пазара вече няколко фирми работели в тази посока.
Младият мъж взел решение и направил своята смела крачка към самостоятелна заетост през 1996 г. В началото той бил изпълнителен директор, търговски представител и индустриален работник в личното дружество. Едновремено с това съвместявал и длъжността „кредитен инспектор” във БалканБанк. Неговите усърдие и трудолюбив характер гарантирали бъдещото успешно развитие.
Тези качества, с които тръгваме преди повече от 20 години, все още са в основата на всички успехи на ВасиМа.

За логото, името на фирмата и първото ни „бебе” – външни ролетни щори, заслугата е на създателя Стоян Иванов. В името ВасиМа той вгражда традиция, фамилност, стабилност и грижа.
ВасиМа е една от най – старите фирми в Плевен за производство на щори и дограма. Двете главни букви в името са на две важни жени в живота на основателя на фирмата.
ВасиМаЛогото е визуален символ на ангажимента ни и разказва историята отвъд името на нашата фирма. Името ВасиМа се състои от две части (Васи/Ма). То описва мисията ни да създадем фирма със семейно участие за щори. Главното V е повторение на първата буква в името, а хоризонталните черти са основната наша дейност – щори .
Основателят на ВасиМа е носителят на основните нагласи и ценности, които са неделима част от нашата корпоративна култура: прагматизъм, гъвкавост, желанието да се учи, уважение към другите хора и култури. Търговска лоялност, съчетана с най-високо качество на продуктите “Произведено в България” остават нашата посока.

ВасиМа се разраства

Собствена производствена площМного скоро става ясно, че усилията се възнаграждават, а ние трудно успявахме да отговорим на нарастващото търсене. Малката къщичка бързо стана твърде тясна и това наложи да  започнем първата фаза на строителството на сегашната производствена база.
Продуктовата ни гама непрекъснато се обновява през годините. Към интериорните алуминиеви  щори добавяме и вертикални,  текстилни щори. Външните  ролетни ПВЦ щори се оказват най – продавани, а ВасиМа продължава да  израства. Като нови акценти в продуктовата гама добавяме сенници и външни алуминиеви щори. Продуктите ни се увеличават, а нуждите на потребителите от слънцезащитни и енергоспестяващи продукти растат.
Девиз на ВасиМа става: „Дали е лято или зима – решението е ВасиМа!“

Успешно въвеждане в производство на нов продукт

Успешно въвеждане в производство на нов продуктС течение на времето, ВасиМа видя една нова тенденция за разширяване гамата на своето производство. През 1998 г. започнахме със сглобяване на алуминиева дограма, след което продължихме и с производство на прозорци и врати с български PVC профили. Малко след това стартирахме и производство на врати и прозорци с високачествените немски профили SALAMANDER.
При разширение на предлаганите продукти, след обстойни проучвания и анализи на предпочитанията на потребителите, фирмата реши да съсредоточи усилията си само върху тези с доказан търговски успех, а несъмнено такива са продуктите с немско качество SALAMANDER. До тях достойно място заемат българските профили по лиценз WS профил.
В момента основни профилни системи, с които работи ВасиМа са WS профил и немския профил SALAMANDER. За последните два профила фирмата е оторизиран представител за Плевен.
С тези профили ВасиМа ЕООД изпълнява обектите на клиентите си.

Производство

ПроизводствоПроизводставената база на ВасиМа е обзаведена с високопроизводителни и модерни, немски машини Еlumatec. Технологичното оборудване за производство на пластмасова дограма е изчислено за изпълнение на поръчки с големи обеми.
ВасиМа гарантира използването само на висококачествени материали от началото на производствения процес до монтажа. Всички производствени дейности са поверени на квалифициран персонал, по – голямата част от който е с над 10 – годишен стаж във фирмата.
По – късно стигнахме до ново, модерно разширяване на възможностите на производствения център. Инвестициите в нови машини и технологии доведоха до увеличаване капацитета и качеството на продуктите ни.
За над 20–те години дейност в производството на PVC и алуминиеви прозорци, ВасиМа се наложи като един от лидерите на пазара и през всичките тези години се ползва с пълното доверие на своите клиенти, повечето от които са вече постоянни.

Близо до клиента

Нов шоурумБлизостта до нашите потребители и търговски партньори за създателя на ВасиМа е много важна. През 2000 г. ВасиМа вече е в собствен нов офис – шоурум. Той е едно вдъхновяващо изложбено пространство, в което ще ви бъдат предоставени много мостри и ще ви бъде оказана професионална помощ и услуга.
Междувременно пазарът бързо нараства, благодарение на постоянно високото качество и развитието на маркетинговата, и търговската дейност, и това налага отваряне на нов, втори офис – шоурум в кв. Сторгозия.

ofis2Освен върху качеството ВасиМа работи и върху визията на обектите, автомобилите и рекламата, които са важни критерии за достигнатото професионално равнище.
Годините следват своя ход, но не спираме до тук. Както във всеки бранш и тук има тенденции и мода. Разширяване и обновяване на офис 1 беше наложително. Нови мостри, нова визия, нов начин на предлагане – достъпно и нагледно за потребителя. Голямата изненада през пролетта на 2013 г. беше чисто новата приемна за клиентите на ВасиМа.
В своя път през годините ВасиМа постоянно търси предизвикателства и иновации.
В изложбената площ ще откриете моторизиран корниз за завеси и пердета, автоматизирани интериорни щори, сенници, специализиран обков за врати и прозорци. Залагаме смело на нови, интересни и сложни изпълнения и монтажи, което изисква желание за удовлетворяване на клиентите, но и усилия и рискове.

Успешно партньорство

След 2008 година ВасиМа планира да увеличи своите продажби и пазарния си дял чрез разширяване и оптимизиране на дистрибуторската си мрежа. Осъществяването на тази цел става възможно чрез привличане на заинтересувани хора от нови локации, на които залагаме очаквания, че ще донесат високи търговски обороти. Като пионер по пътя към нови населени места ВасиМа отбелязва успехи.

С мисъл за екипа

Средата за отдих и почивка е просторна и комфортна, оборудвани сервизни помещения, зала за хранене, стая за развлечения и други съоръжения на открито. Многократно през годините, нежното, дамско лице на ВасиМа е инициатор и организатор на различни дейности за отдих, тийм билдинги, тренинги за подобряване на екипната работа, увеличаване на емоционалната интелигентност, изграждане на лоялност и приобщеност към дружеството.
Днес ресурсът от служители, база и коректни партньори на ВасиМа позволява перфектна организация за изпълнение на мащабни и качествени проекти.
Името ВасиМа вече 20 години се свързва със стабилност, сигурност, доверие, дългогодишни партньорски взаимоотношения, лоялност и устойчиво развитие.
В крак с европейските и световни принципи на управление във ВасиМа е разработена и внедрена Интегрирана система за управление на качеството, съгласно изискванията на международните стандарти EN ISO 9001:2008

Важните моменти в нашата история

1996
1999
2000
2005
2007
2007
2008
2009
2011
2012
2013
2015
2016
Началото
От тук започва пътят – първото „бебе” – външни ролетни PVC щори
1999Старт на собствено производство на ал. дограма
2000Нов собствен офис шоурум.
2005_2Направена е първата мащабна инвестиция в закупуване на собствена производствена база
Успешен пазарен дебют на прозорци и врати с PVC профили
Престижна награда от изложение “ПАРТНЕРС ЕКСПО – ПАРТНЬОРИ НА КОЛЕЛА”
Поредно разширяване на продуктовото предлагане. След задълбочени проучвания и анализи на предпочитанията на потребителите, ВасиМа решава да съсредоточи усилията си само върху продукти с доказан търговски успех. Така продуктовата гама е обогатено с немско качество SALAMANDER
Достойно за внимание е модерното разширяване на производствения център и капацитет. Инвестициите в ново оборудване и технологии са с идеята да доведат до увеличаване капацитета на предприятието
Пазарът бързо нараства благодарение на постоянното високо качество и развитие на маркетингова и търговска дейност, и това налага отваряне на нов втори офис – шоу рум в кв. Сторгозия
ВасиМа празнува своите 16 години и гледа към следващите 16
Инвестицията в собствен офис – шоурум се доразвива с удвояване по площ и обновяване на офис 1
Освен върху качеството ВасиМа работи и върху визията на собствените обекти, автомобили и рекламата, които също са важни критерии за нивото на фирмата
2016 година – официално представителство на врати EUROSTILL и 20 години ВасиМа Освен, че нараства, от 1996 година насам ВасиМа доста се промени и развива. Едно време потребителите купуваха само алуминиеви интериорни щори, а днес пазарът е насочен към безброй модели интериорни текстилни щори, екстериорни щори, врати и прозорци от ново поколение,сенници,тенти… като повече от продуктите се предпочитат моторизирани. Естествено, ВасиМа следва тези тенденции и не спира да разширява своя асортимент. Това доказва предлагането на нов продукт – интериорни , входни и блиндирани врати.

1996
1999
2000
2005
2007
2007
2008
2009
2011
2012
2013
2015
2016