гр. Плевен064 801 500, 0889 208 231, vasima@abv.bg

Съвети за почистване на PVC дограма

Предимствата на PVC дограмата са, че се нуждае от минимална поддръжка и НЕ се нуждае от боядисване!

PVC дограмата на Вашия дом изглежда прекрасно,когато е нова. И за да изглежда толкова добре, колкото в деня, когато е поставена, трябва да се грижите за нея редовно … и внимателно.

 

1 .Едно от най-добрите, най-простите и най-сигурни решения за почистване е ,бял оцет, който се смесва с топла вода. Това е една част оцет на четири части вода.Пригответе този разтвор  в една стара, чиста спрей бутилка / помпичка. Ако замърсяването не е дълбоко, можете да използвате дори само хладка вода, но в никакъв случай не почиствайте на сухо, за да избегнете драскотини. При ежедневно почистване на крило и каса на PVC дограмата се използва хладка вода, в която е прибавен препарат за миене на съдове. Течен сапун също е за предпочитане.

2 . Преди да започнете почистване, отворете прозорците и почистете праха от ъглите на профилите

3 .Напръскайте рамките на PVC прозорците  и ги оставете да изсъхнат за няколко минути . Избършете  с чиста, мека и влажна кърпа. Бебешките кърпички са идеални за това!

4 . При видими  драскотини по вашата PVC дограма, нанесете една малка част от PVC  гланцова боя. Можете да приложите това с малка “ретуш” четка за рисуване. След това използвайте малко от кухненска кърпа, за да избършете излишния гланц (като внимавате да не изцапате стъклото).

5 . Когато боята изсъхне, затворете прозорците и почистете стъклата на прозореца като използвате спрей за почистване на стъкло.

6 . След като сте почистили всичко, е добра идея да се приложат някои леки смазки с грес по механизмите на прозорците, за да предотвратите изсушаването им.

7 . Правете всичко това редовно и Вие ще поддържате  PVC дограмата и прозорците да изглеждат добре в продължение на много години напред!
Не забравяйте, че при нужда от каквито и да е съвети, или в случай, че откриете нещо, което изглежда нередно, и трябва да се коригира, винаги можете да се свържете с нас.Специалист от ВасиМа ще Ви посети на място за консултация и отстраняване на проблема.