гр. Плевен064 801 500, 0889 208 231, vasima@abv.bg

Австрийски Щори

Австрийски Щори

Появила се още в 18 век, Австрийската щора първоначално е наречена фистон и се използва като украса за прозорец, който не се отваря. Сега този модел римска щора заема доста голям дял при интериорни завеси, като придава особена театралност на прозореца и интериора като цяло.

В голяма част австрийската щора напомня френска щора, но за разлика от нея австрийската щора се събира над горния ръб на прозореца (в рамките на трегера от 15 до 40 см).

Това е важно, защото когато се налага отваряне на прозореца щората се нагъва хоризонтално и образува раковина така , че да не пречи на отварянето, а когато е нужно пада на меки гънки до перваза на прозореца, до радиатора или до пода.

image
image
image
image
image
image

Друго, което отличава австрийската щора от френската, е това, че френската щора е набрана по цялата си височина и при напълно пуснато положение . Поради своите меки гънки, австрийската щора изглежда еднакво добре и когато е напълно пусната и когато е напълно събрана.

Тази щора тип завеса се изработва от три вида текстил: органза, воал и тюл.

Органзата е прозрачна материя. Рисунъка върху нея е постигнат по различен начини: бродерия, печат, офорт (devore).

Воала е по-малко прозрачна материя от органзата и по-мека.

Модна тъкан наскоро в интериорния дизайн е станал и тюла.

Воала, органзата и тюла великолепно и красиво се драпират, и така могат да се впишат във всеки интериор. Именно, това й качество ги прави препоръчителни за изработката на римска щора от австрийски тип.

Тези щори са твърде разнообразни по отношение и на цветовете и десени. Когато стилът на помещението позволява, Австрийската щора може да бъде допълнително декорирана с волан или пискюл.

Приляга предимно за стиловете Ретро, Барок и Еклектизъм.

ПОСЕЩЕНИЕ В ОФИС

ДОМАШНА КОНСУЛТАЦИЯ

МОНТАЖ

Реализирани проекти от нас, можете да разгледате в раздел Галерия

ВасиМа Ви гарантира Качество, Бързина, Професионализъм и Разумни цени!