гр. Плевен064 801 500, 0889 208 231, vasima@abv.bg

Измазване/подмазване/обръщане на прозорци

След извършване на монтажните дейности Вашата нова дограма се нуждае от довършителни работи като измазване, шпакловане, боядисване. При посещението на нашия консултант всеки клиент може да заяви тази допълнителна услуга.

Това е един немаловажен, но и често подценяван от клиентите довършителен етап от подмяната на прозорците. Трябва да се знае, че измазването има голяма роля в хидроизолирането и топлоизолирането на помещението със сменените прозорци. Полиуретановата пяна, която се поставя при монтажа на дограмата, има основно крепежна и изолаторна функция, но тя е неустойчива на атмосферните влияния – водопромукаема е, UV лъчите я състаряват и тя става на прах. За това, максимум до 1 месец след монтажа, пяната трябва да се изреже и да се измаже с подходящите материали двустранно – от вътре с гипс или специална смес – гипсова шпакловка, а от вън с теракол. Ако фугите от външната страна не са големи и новият прозорец е легнал в зъба от старата дограма (както най-често става на панелните блокове), може да се запълнят и със структурен силикон, който може да се боядисва и старее сравнително бавно.

Ако направите довършването само от вътрешната страна, бъдете сигурни , че не след дълго Ви очаква нов ремонт, а  мухълът по стената не се е образувал в следствие на „лоша дограма”…

Влагата просмуква най-бързо през остарялата полиуретанова пяна. Много често клиента   решава  , че може и сам да се справи,за да икономиса средства.А как бихте се справили с демонтажа и монтажа на стъклопакет,за да достигнете фугите за шпакловане от външната страна? Трудно!

Специалистите от ВасиМа съветват:когато Ви боли зъб –  потърсете зъболекар,когато имате проблем с автомобила – потърсете автомонтьор,когато имате казус с дограмата  – потърсете ВасиМа!