гр. Плевен064 801 500, 0889 208 231, vasima@abv.bg

Black Out Eфект

Щорите създават в най-голяма степен необходимите за всяко жилище топлина и уют. Особено грижлив трябва да бъде техният подбор, защото прозорецът и неговото облекло винаги грабват погледа ни още при първото прекрачване на прага.
Предназначението на ефирните, прозрачни и полупрозрачни текстили е да смекчават и разсейват дневната светлина, проникваща в помещението, да намаляват резкия контраст между силно осветения отвор на прозореца и неосветената част на стената, който уморява зрението, подобряват цялостното въздействие на интериора. През деня те са сигурна преграда за нежелателните погледи отвън. Ето защо материята, от която са изработени, трябва да бъде прозрачна, тънка и лека, да разсейва светлината, без да я поглъща.

И точно обратно, BLACK OUT е сравнително нов материал от изкуствени влакна, непрозрачен със затъмняващ ефект и трудногорим. Разпространен е в Европа и по-точно в хотелиерския бранш, но от скоро намира приложение и в битовия интериор. BLACK OUT е предпочитан текстил за спални помещения, тъй като осигурява 100 % защита от светлина, звуко – и термоизолация. Този текстил притежава специално термопокритие за най-голяма светлинна рефлексия, което усилва затъмняващия ефект до 100% Blackout и 80% отразяване на топлината.

При избора на текстил за щори трябва да съобразите следните моменти:

 • вида и изложението на помещението
 • предназначението на щорите е: те да са декоративни, камуфлажни или затъмняващи, а е възможна, и комбинация от двете
 • за нощните зони препоръчваме плътни щори Black Out, за да може да се създаде повече интимност, уют и топлина в помещението, и да се предпазят обитателите от нежелателни външни погледи
 • през горещите летни месеци плътните щори могат да служат и през деня. Те предпазват помещението от прекомерно ослънчване и затопляне, затъмняват го, когато това е необходимо
 • когато килимът в помещението е пъстър, щорите трябва да са едноцветни, като цветът им е в хармония с цветовете на килима, за да се избегне дразнещата пъстрота
 • пъстри щори се поставят, когато подът е застлан с едноцветен килим или мокет
 • Вертикални панелни щори от Васима

  Вертикални Панелни Щори / Японска Стена

  Щорите тип "Японска стена" осигуряват алтернатива на вертикалните щори и могат да бъдат използвани за засенчване на големи пространства , както и за отделяне на големи помещения.
 • Вертикални текстилни щори от Васима

  Вертикални Текстилни Щори

  Функционален дизайн, който осигурява най - прецизно регулиране на светлината, изолира помещенията срещу топлина и студ, и така пести енергия, предпазва мебелите от вредни ултравиолетови лъчи, поглъща звука, подобрява акустиката!
 • Вертикални щори хармония от Васима Плевен

  Вертикални щори Хармония

  Вертикални ивици от плътна материя се редуват с ефирни. Механизмът за управление на щората подрежда плата равномерно и позволява плавно регулиране достъпа на светлина.
 • Плисе/Дует/Дует Фикс

  Елегантен продукт от материали с рефлекторно покритие, отразяващи слънчевите лъчи и придаващи меки нюанси в интериора.
 • Римски Щори

  Създадени, да внесат елегантност в интериора, те придават индивидуалност и неповторимост. Прекрасно може да заменят ролята на перде или завеса.
 • Руло Щори

  При класическите рула щори не съществуват ламели и преходът на естествена светлина в помещението се регулира само чрез избор на светлинните характеристики на плата или чрез движението на рулото по вертикала.
 • Руло щори "Ден и нощ"

  Тези уникални щори се характеризират с функционалността на роло щори и същевременно доброто регулиране на светлината характерна за вертикални и хоризонтални алуминиеви щори.
 • Хоризонтални Алуминиеви Щори

  Широко разпространени и предпочитани от всеки клиент поради своята практичност, най- достъпна цена, високо качество, и приложими в почти всички случаи.
 • Щори Duo vizion

  Когато желаете да придадете неповторим акцент на Вашия интериор изборът Ви трябва да е Duo vizion.